Skip to main content
x

Vervangen verwarmingsketel

Laat uw oude verwarmingsketel vervangen door een condensatieketel.

Wat is een condensatieketel?

Een condensatieketel haalt een hoger rendement dan een conventionele ketel. Dat komt omdat deze de rookgassen in de warmtewisselaar gaat condenseren zodat de warmte kan worden gerecupereerd. In een conventionele ketel gaan die gassen verloren.

Waarom moet ik mijn verwarmingsketel vervangen?

Is uw huidige verwarmingsketel ouder dan 15 of 20 jaar? Dan is deze zeker niet zo zuinig als de hedendaagse condensatieketels. Een nieuwe condensatieketel kan tot 30% minder energie verbruiken en dus heel wat besparen!

Vanaf september 2015 is de Europese richtlijn Ecodesign in voege is getreden. Hierdoor mogen enkel nog condensatieketels worden verkocht. Bestaande ketels mogen nog in dienst blijven, maar bij vervanging kan u enkel nog kiezen voor een condensatieketel.

Heeft u uw huis laten isoleren? Of hebt u uw woning vergroot? Dan zal de verwarmingsbehoefte gewijzigd zijn en verschillen van uw bestaande verwarmingsketel. Een correct gedimensioneerde ketel zal ervoor zorgen dat u met een minimum aan energieverbruik een hoog comfort kan bereiken.

U heeft uw verwarmingsketel laten onderhouden, maar werd afgekeurd. Dan zal uw ketel vermoedelijk niet meer voldoen aan de EPB-normen. Bij een onderhoud wordt gecontroleerd op allerlei waarden waaronder het verbrandingsrendement. Haalt dit rendement het wettelijke minimum niet en zijn er geen verbetermogelijkheden meer mogelijk, dan wordt de ketel afgekeurd. Een nieuwe condensatieketel haalt de deze rendementseisen wel.

Investeer in een moderne en performante condensatieketel en vermijdt onaangename verassingen. In enkele jaren tijd is uw investering terugbetaald door het lagere verbruik en energiefactuur. Tevens draagt u uw steentje bij aan een milieuvriendelijkere wereld.

Welk merk moet ik kiezen?

Als erkende installateur in Vlaanderen en Antwerpen werken we enkel met kwaliteitsmerken zoals Weishaupt en Buderus. 

Sinds 1731 biedt Buderus oplossingen voor verwarming. Ze staan gekend voor hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Weishaupt is een van de leidinggevende ondernemingen voor branders, verwarmings- en condensatiesystemen, thermische zonnesystemen, warmtepompen en gebouwbeheersystemen.

Beide merken bevinden zich al tientallen jaren in het topsegment van de markt. Ze onderscheiden zich omwille van hun kwaliteit, design en zuinig verbruik.

Wie vertrouw ik de vervanging van mijn verwarmingsketel toe?

Enkel erkende installateurs met een Cerga kwaliteitslabel mogen uw ketel vervangen. Zo bent u zeker van een correcte plaatsing en afregeling van uw installatie.

Van den Broeck Technics staat garant voor een zorgvuldige uitvoering met vakbekwame installateurs die zich periodiek bijscholen om voorop te blijven in de snel veranderende verwarmingsmarkt.

Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend voorstel.

Contacteer ons

Heeft U vragen of wenst u meer informatie?
Contacteer ons - wij helpen U graag verder.

Onderhoud ketel

Maak online een afspraak voor het onderhoud van uw ketel, zo kan U zelf een moment uitkiezen dat voor U het beste uitkomt.

Wat we doen

Werken uitvoeren van A - Z

Waarom zou u op zoek gaan naar verschillende vakmannen als u uw centrale verwarming, sanitair én elektriciteit aan ons kunt overlaten? Wij beschikken over de nodige expertise om alle werken, inclusief grote werken in appartementsgebouwen, tot een goed einde te brengen. U kunt bij ons terecht voor werken van a tot z. Neem contact met ons op voor meer informatie!